Investera och maxa din tipsbonus hos Savelend

Innehåller annonslänkar
Savelend är en marknadsplats för att investera i P2P-lån. Vi ger vårt omdöme och tipsat om hur du maxar din tipsbonus hos Savelend för att få 6% avkastning direkt!

Savelend har vi skrivit om tidigare då vi bestämde oss för att utöka antalet olika inkomstkällor. Kortfattat investerar de bla i P2P-lån, som Lendify, men även andra typer av krediter som tex fakturaköp och företagslån. Historiskt har Savelend givit en högre avkastning än till exempel. Lendify.


När du skapar ett konto och inom 30 dagar investerar med SmartInvest får du följande tipsbonus om du sätter in totalt:
5 000 = 200 kr
10 000 = 400 kr
20 000 = 600 kr

savelend

Betyg: 5 av 5.

Vad är Savelend?

Savelend erbjuder investeringar i konsumentkrediter, företagslån, fakturaköp och inkassoportföljer, men även i fastighetsprojekt, och med en förväntad avkastning på ca 9 % enligt dem själva. Med dessa 9% ligger de i nivå med eller många gånger till och med över vad preferensaktier ger.

Det Savelend gör är att tillhanda en marknadsplats där investerare kopplas samman med låntagare. Här får privatpersoner och företag plattformen att investera i kredittyper med olika löptider, räntor och risknivåer.

Savelend har tillstånd från Finansinspektionen att omsätta betaltjänster samt att lämna och förmedla konsumentkrediter.

Historisk avkastning hos Savelend

Historiskt har avkastningen legat på över de förväntade 9 procenten och för perioden Augusti 2020 till Juli 2021 var den genomsnittliga avkastningen drygt 10%.

Den genomsnittliga avkastning för platformen 2020 var hela 10.69%

Tipsbonus hos Savelend

För att locka nya kunder kan man som existerande kund tipsa andra att skapa konto på Savelend.

Genom att bli tipsad kan den som blir kund och skapar nytt konto hos Savelend få upp till 600 kr som bonus. Detsamma gäller för den som tipsar, alltså båda parter får den bonusen. Det “finstilta” är att man inom 30 dagar efter att man skapat kontot ska ha investerat kapital enligt tabellen nedan samt börjat använda Savelends tjänst, SmartInvest, som automatiskt investerar ditt kapital i olika lån.

Att få tipsbonus hos Savelend är en välkommen kickstart i P2P-portföljen och ger en omedelbar avkastning. Så här ser bonusen och den direkta avkastningen ut för olika insättningar:

InsättningBonusAvkastning direkt
5000200 kr4%
10 000400 kr4%
20 000600 kr3%

Är man två i hushållet går det att optimera ännu ett steg, vilket gör Savelend väldigt intressant. Gör enligt följande steg för att öka avkastningen ytterligare:

Sparhack

 • Använd vår tipslänk för att skapa konto (person 1 i ert hushåll)
 • Sätt in 10000 kr och aktivera SmartInvest.
 • Person 1 får 400 kr i bonus
 • Person 1 tipsar nu person 2 i hushållet.
 • Person 2 sätter in 10000 kr och aktiverar Smartinvest
 • Person 1 får 400kr. Person2 får 400kr.

Sammanlagda tipsbonusen från Savelend blir alltså 1200 kr på det insatta kapitalet om 20 000 kr. Det är alltså 6% i avkastning direkt!

Ni får gärna kommentera hur detta fungerade för er. Vi kom inte på detta förrän en av oss redan skapat konto utan att bli tipsad. Därefter tipsade vi däremot vidare och det gick smidigt. Pengarna fanns på Savelend-konton efter 2-3 dagar. Dock fick vi ingen notis eller meddelande att bonus hade kommit.

Savelend vs Lendify

Om man undersöker P2P-lån och huruvida man ska investera i företagskrediter och konsumentkrediter bör man också se alternativ som finns. Därmed måste man ställa P2P-alternativen Savelend vs Lendify mot varandra i en kort jämförelse.

Lendify är den stora aktören i Sverige när det handlar om P2P-lån. Savelend har dock en bredare portfölj och nästan dubbelt så hög genomsnittlig avkastning – Drygt 10% jämfört med 5.5% för de senaste 12 månaderna (april 2021).

Savelend erbjuder olika kredittyper att investera i:

 • Konsumentkrediter
 • Företagslån
 • Fakturaköp
 • Inkassoportöljer
 • Fastighetsprojekt
 • Hyresprojekt

Savelend har alltså fördel när det kommet till genomsnittlig avkastning och som vi ser det, bättre riskspridning med flera typer av krediter. Lendify har däremot en fördel att vara ett starkt varumärke.

Andrahandsmarknad

Notera att kapitalet du sätter in kommer att investeras i olika typer av lån med olika löptider. Det finns en andrahandsmarknad där man kan sälja sina krediter om man vill ha ut sina pengar tidigare. Detta är inget vi själva haft anledning att testa än, men vi tycker att det är väldigt positivt att Savelend och Lendify erbjuder denna möjlighet vid behov.

Savelend själva beskriver sin andrahandsmarknad så här: “Savelend, investeringsplattformen för krediter, har nu lanserat en andrahandsmarknad. Genom denna marknad möjliggör vi för investerare att kunna sälja sin kreditinvestering och därigenom få tillgång till likvida medel innan löptiden för den investerade krediten gått ut.”

Bonusnivåer

Förutom tipsbonus hos Savelend som man får när man blir inbjuden och registrerar sig som investerare på sajten via länken – Tipsbonus hos Savelend – kan man få lägre avgifter genom olika Bonusnivåer.

Under 2021 noterades Savelend på börsen (under tickern YIELD) och för att promota aktieägarna, erbjuder Savelend ett bonussystem till investerare. Man kan få reducerad serviceavgift och avgift på andrahandsmarknaden om man är aktieägare, givet de olika bonusnivåerna: 

Brons
Serviceavgift:
 9 % istället för 10  % 
Avgift på andrahandsmarknaden:
 5 %
För att bli bronsinvesterare krävs det att man äger 700 eller fler SaveLend-aktier. 

Silver
Serviceavgift:
 7,5 % istället för 10  %
Avgift på andrahandsmarknaden: 5 %
För att bli silverinvesterare krävs det att man äger 1 000 eller fler SaveLend-aktier. 

Guld
Serviceavgift: 6 %
 istället för 10  %
Avgift på andrahandsmarknaden: 2 % 
istället för 5  %
För att bli guldinvesterare krävs det att man äger 5 000 eller fler SaveLend-aktier. 

Platinum
Serviceavgift:
 5 % istället för 10  %
Avgift på andrahandsmarknaden: 0 %
 istället för 5  %
För att bli platinuminvesterare krävs det att man äger 10 000 eller fler SaveLend-aktier. 

Bonusnivån uppdateras varje månad automatiskt, man behöver alltså inte skicka in något underlag manuellt. Notera att det endast är direktägda aktier på ISK eller traditionellt aktiekonto räknas. 

Investera i Savelend aktie

Vad är vårt omdöme om Savelend?

Vi ser pengarna insatta hos Savelend som en del från lekhinken, dvs det utgör en väldigt liten del av vårt totala kapital och där vi kan prova nya investeringar ofta med högre risk.

Vårt betyg och omdöme om Savelend blir ett positivt sådant. En stor fördel är den generösa tipsbonus man kan få.

Möjligheten att bredda sin investering till kredittyper som Inkasso och Fakturaköp låter lockande och detta passar sig väl i vår s.k. Lekhink som är en mindre del av vår totala portfölj.

Större delen av vårt kapital på Savelend är investerat med den sk SmartInvest-tjänsten som fördelar kapitalet i många mindre lån för att minska risken (se nedan).

tipsbonus hos savelend

Utöver den generösa bonusen har vårt kapital vuxit över förväntan. När vi gjorde en avstämning kom vi fram till att vårt kapital vuxit med 7.1% på bara fyra månader!


När du skapar ett konto och inom 30 dagar investerar med SmartInvest får du följande tipsbonus om du sätter in totalt:
5 000 = 200 kr
10 000 = 400 kr
20 000 = 600 kr

savelend

Betyg: 5 av 5.

2 svar på ”Investera och maxa din tipsbonus hos Savelend”

 1. Tack för grym post!
  Om man sätter in 10 000 men inte kan investera allt, kvalificerar man bonusen då?

  Svara
  • Hej Olof och tack för din fråga! Vi erfarenhet är att man får bonusen om man satt in pengarna på ett konto med Smartinvest aktiverat – ofta blir inte hela kapitalet investerat utan vi har fortfarande en del som ligger oinvesterat.

   Svara

Lämna en kommentar